• 3. Sochi 2014
Het logo

Afbeelding 1: Het logo

De Olympische Winterspelen van 2014 keren voor het eerst sinds de val van het communisme terug naar Rusland. De laatste keer dat Rusland de spelen organiseerde heette het nog de Sovjet-Unie waar in 1980, in Moskou de Zomerspelen werden georganiseerd.

Sochi heeft een bevolking van 400.000 mensen en is gelegen in Krasnodar, de derde grootste regio in Rusland. De spelen worden georganiseerd in twee clusters:

  • een kustcluster voor ijs evenementen in Sochi
  • een bergcluster gelegen in de bergen Krasnaja Poljana.

Dit maakt het een van de meest compacte Games ooit, met ongeveer 30 minuten reistijd vanaf de kust naar de bergcluster. Het Sochi Olympic Park zal worden gebouwd langs de kust van de Zwarte Zee in de Imeretinskaya vallei, waar alle ijslocaties zoals het Bolshoi Ice Palace, het Maly Ice Palace, de Olympic Oval, het Sochi Olympic Skating Centre, het Olympisch Curling centrum, het Olympische Stadion, het Olympisch dorp en het internationale perscentrum zullen nieuw worden gebouwd voor de spelen van 2014.

Het Park zorgt voor een zeer compact concept met een gemiddelde afstand van 6 km tussen het Olympisch dorp en de andere kustlocaties. In de bergcluster in Krasnaja Poljana worden alle ski- en glijsporten gehouden met slechts een gemiddelde afstand van 4 km tussen de berg en de locaties.

Wij hebben er nu al zin in. De revanche van Sven Kramer, meer gouden plakken in de sneeuw en al het schaatsgoud. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Sochi here we come!

Bekijk de volgende filmpjes klassikaal of met je groepje:

Klik hier voor de  -> Sochi 2014 promo

Klik hier voor de  -> Paralimpics promo

Klik hier voor de  -> Panasonic promo
 

Zorg ervoor dat je de antwoorden op de vragen netjes uitwerkt en opneemt in je verslag.